Taze fasulye keyfi kışın da sürsün! Aylarca süren tazelik, tadı daha güzel oluyor

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiKış aylarında taptaze yaz lezzetlerini sofranıza taşımak ister misiniz? Hem pratik hem de inanılmaz lezzetli bir taze fasulye konservesi tarifinin tadına doyum olmuyor.

Her yıl bu tarifi uygulayanlar, ister etli ister zeytinyağlı olarak hazırladıkları bu konservenin tadına doyamadıklarını söylüyor. Üstelik bu tarif, göz kararı malzemelerle hazırlanabilecek kadar basit. İşte adım adım tarifi.

5 Kilo taze fasulye
Domates (Yarısı rende, kavanozun üzerine koymak için)
Göz kararı biber
1 su bardağı kadar zeytinyağı

İlk adım, taze fasulyeleri güzelce temizlemek. Fasulyelerin uçlarını kesin, varsa kılçıklarını ayırın ve iyice yıkayın. Dilerseniz fasulyeleri bütün bırakabilir ya da ortadan ikiye bölerek daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz. Ardından domateslerin yarısını rendeleyin, diğer yarısını küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayarak hazır hale getirin. Büyük bir tencereye zeytinyağını alın ve hafifçe ısıtın.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte, fasulyeler hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bu aşamada fazla pişirmemeye dikkat edin. Konserve işlemi sırasında da pişme devam edecek. Sonrasında pişirdiğiniz karışımı sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun. Üzerine, tarifin sırrı olan rendelenmiş domates sosunu ekleyin. Bu sos, konservenin hem lezzetini artırır hem de kavanozun içindeki havayı azaltarak daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Kavanozları ve kapakları kaynar suda 10 dakika bekleterek sterilize etmeniz gerekiyor. Eğer fasulyeleriniz çok taze değilse, pişirme süresini biraz artırabilirsiniz, ancak diri kalmalarına dikkat edin. Zeytinyağı yerine sıvı yağ kullanmak isterseniz, lezzet fark edebilir. Kaliteli bir zeytinyağı olması önemli.

Bu konserve, hem etli hem de zeytinyağlı yemekler için harika bir ön hazırlık oluyor. Zeytinyağlı seviyorsanız, kavanozu açıp tencereye alın, biraz su ve zeytinyağı ekleyerek hafifçe ısıtın. Yanına yoğurt ve taze ekmekle servis yapabilirsiniz. Etli yemek tercih ediyorsanız, konserveyi bir miktar kıyma veya kuşbaşı etle birlikte soteleyebilirsiniz. Biraz salça ve baharat ekleyerek doyurucu bir yemek elde edebilirsiniz.

Kışın taze fasulye bulmak zor ya da pahalı olabilir, ama bu konserveyle yazın lezzetlerini sofranıza taşımış olacaksınız. Üstelik, uygun saklama koşullarına uyum sağladığınızda uzun süre tazeliğini ve lezzetini korumaya devam edebiliyor. Deneyin, lezzetini keşfedin.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”