Şekeri Dengeleyip Vücudu Tamir Eden Besinler! Demansı Durduruyor, Hücreleri Yeniliyor… Faydaları Say Say Bitmiyor

Haberin DevamıHaberin Devamı

Limonlu suyun yağ yakmadığı, doğal balın kristalleşmesinin doğallığını göstergesi olduğu ve günde iki kaşık sızma zeytinyağının kalpten kansere kadar koruyucu etki sağladığı bilimsel araştırmalarla ortaya kondu. Sağlığımız için tereden avokadoya kadar süper besinleri soframızdan eksik etmemek gerekiyor.

Zayıflamak isteyen birçok kişi sabah rutini olarak aç karnına limonu su içer. Limonlu içilen suyun yağları erittiğine ve yaktığına inanır. Son yapılan bir araştırmada zayıflamak için yapılması gereken beslenme değişikliği neler olmalı diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 65’inin daha iyi ve etkili zayıflamak için sabah aç karnına su içmek gerektiğini söylemişlerdir Buradan da anlıyoruz ki, limonlu suyun yağ yaktırdığına dair inanç kuvvetli ve birçok kilo problemi olan kişide de ortak diyebilirim.

C vitamini öncüsü askorbik asit ve çok önemli bir antioksidan olan limonenden zengindir. C vitamini vücudun hasar gören hücrelerini tamir eden bir etkiye sahiptir. Ayrıca C vitamini bağışıklık sistemlerinde hücre üretimi için gereklidir. Ek olarak limonda ve limon kabuğunda yoğun bulunan limonen güneşin UVB ışınlarının deride yarattığı bozulmaları önleyerek güneşin zararlı etkilerinin ciltte oluşmasını engeller. Limonlu su ister sabah ister gün içinde içildiğinde cilt sağlığı açısından faydası oldukça fazladır. Ancak bugüne kadar ne C vitaminin ne de limonenin yağ yakımına etkisi gösterilmemiştir. C vitamini mideyi irrite eden bir bileşiktir ve mide rahatsızlıkları olan kişilerin aç karnına limonlu su içmeleri uygun değildir.

1- TERE: Bu yıl Life dergisinde yayınlanan bir araştırma yeşil yapraklı sebzelerin en güçlüsü olan terenin en büyük hücre yenileyici, ölü hücreleri hızlı temizleyici ve hücresel DNA hasarını önleyici güce sahip olduğunu açıkladı. Terede bulunan glikosilonatlar ve polifenoller hem bedenimizi yeniliyor hem de pankreastan insülin üretimini arttırmayı hedefliyor. Her gün bolca tereden salatalara eklemeyi, kahvaltıda yemeyi ihmal etmemek gerekiyor.

Zeytinyağının her çeşidi faydalı ancak erken hasat soğuk sıkım yani ‘ekstra Virgin’ dediğimiz çeşidi Metabolites dergisinde yayımlanan araştırmada pankreası koruduğu, karaciğer yağlanmasını engellediği ve insülin üreten beta hücrelerini yenileyebildiğini açıkladı. Günde en az 2 en fazla 4 yemek kaşığı saf zeytinyağını düzenli tükettiğinizde pankreastan sindirim enzimleri daha aktif çalışmakta ve karaciğer yağlanması gerilemektedir. 3- KÖRİ: Zerdeçalı mutfağımızda sık kullanıyoruz ancak zerdeçalda bulunan kurkuminden daha yoğun miktarda ihtiva eden köriyi sadece tavuk yemeklerinde kullanmaktayız. Bu yıl Nutrients dergisinde yayımlanan bir araştırma körinin orta derece demansa bağlı bilişsel gerilemeyi durdurabileceğini duyurdu. Yaşlı bireylerin kurkuminden zengin köri tüketimi arttıkça biyolojik birçok mekanizmayı düzenleyerek demansın dikkat, hatırlama ve görsel fonksiyon kaybının semptomlarını dizginleyebileceği belirtildi. Günde 1 yemek kaşığı köriyi yaşlı bireylerde yiyeceklere ekleyerek tüketimini sağlamak demans açısından korunmada destekleyici olabilir.

Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”